Spoštovani,

žal bo učenje na daljavo potekalo še naprej. Ministrica je s sklepom podaljšala veljavnost ukrepov. Napovedala je možnost vrnitve učencev prve triade 7. 12. 2020, vendar le v kolikor se bodo razmere s Covidom izboljšale. Izdana so bila tudi priporočila o ocenjevanju in sprememba ocenjevalnega obdobja.

Glavni poudarki tega tedna:

  • Učenje na daljavo se nadaljuje.
  • Učenci bodo v letošnjem šolskem letu imeli le eno ocenjevalno obdobje. V šolskem letu je potrebnih manj ocen. 
  • Ministrstvo določa, da se ocenjevanje na daljavo lahko nadaljuje. Poteka lahko tudi individualno. 
  • Zavod za šolstvo priporoča naj učenci ocene pridobijo po vrnitvi v šolo.
  • Šola uvaja bonton pri učenju na daljavo, ki visi na spletni strani šole.
  • Učitelji v Google koledar vnašajo videokonference v naprej. Navodila učencem za vpogled v ta koledar so na spletni strani šole.
  • Šola bo še naprej zagotavljala tople obroke vsem, ki ta obrok potrebujejo.
  • V primeru duševnih stisk, nesoglasij, nasilja, spletnega nasilja in drugih težav v družini poiščite ustrezno pomoč. V ta namen vam na koncu sporočila dodajam nekaj povezav za usmerjanje pomoči. 

Ostanite zdravi in ohranjajte duševno in telesno kondicijo.

S spoštovanjem,

Andrej Mlinar, ravnatelj šole.


 Točka osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologijkatere namen je osveščanje ciljnih skupin otrok, najstnikov, staršev, učiteljev in socialnih delavcev preko različnih online in offline aktivnosti, izobraževanj, delavnic, gradiv, promocijskih, medijskih kampanj o tem, kako varno in odgovorno uporabljati internet in mobilne naprave.  

Svetovalna linija za težave na spletu Tom telefon 116 111, na kateri med 12. in 20. uro vsak dan svetovalci odgovarjajo na vprašanja, dileme in rešujejo vaše zagate, povezane z uporabo interneta. Storitev je na voljo za otroke, mlade in njihove starše. S februarjem 2013 je z delovanjem pričela tudi TOM klepetalnica http://www.e-tom.si/, kjer lahko otroci, mladostniki ter njihovi starši nasvete in pomoč dobijo prek spletnega klepeta.

Anonimna spletna prijavanezakonitih spletnih vsebin – posnetkov spolne zlorabe otrok (otroška pornografija) in sovražnega govora. Če na spletu naletite na tovrstne vsebine, jih lahko prijavite na www.spletno-oko.si. Sodelovanje podobnih točk v Evropi se je izkazalo za učinkovit ukrep v boju za zmanjšanje nezakonitih vsebin na internetu.