V soboto, 9.10. 2021 smo se z učenci in učenkami skupine UKMARkacija, odpravili na planinski pohod po slovenski obali. Zbrali smo se ob 10.00 na parkirišče pred restavracijo Kamin na Belvederju nad Izolo.

Peš smo se odpravili proti Strunjanu. Sprehodili smo se po učni poti v Krajinskem parku Strunjan. Med potjo smo opazovali rastline, živali in našo čudovito obalo.  Na 161 metrih nadmorske višine, se nam je razprl čudovit pogled na sosednjo Hrvaško,  Italijo tja do našega Triglava. Na pol poti smo se zaustavili in pomalicali, nato pa veselo nadaljevali proti našemu cilju.



Po uri in pol hoje smo prispeli v Strunjan. Zaradi plime je bila potka do plaže s flišnim  klifom pod vodo, zato smo se zaustavili na strunjanski plaži s pogledom na mesto Piran.

Učenkam in učencem se je na obrazu narisal nasmeh. Odložili so  nahrbtnike in se takoj začeli  igrati. Metali so kamenčke v morje, gradili so gradove, risali po kamnih,  se igrali z žogo, pa tudi čas za klepet so si vzeli. Ustavili  smo se tudi na otroškem igrišču. Pot  smo nadaljevali v Strunjanske soline in si v centru za obiskovalce ogledali razstavo s  filmom o Krajinskem parku Strunjan z naslovom »Park morja«. V  parku smo zagledali  dva prelepa laboda.

Na poti nazaj  smo se zaustavili še v oljčnem nasadu. Starši so nas pričakali na izhodiščnem mestu. Bilo nam je zelo zanimivo in zabavno.

Mentorici: Andreja Spudič  in Nadja Sentić Šorgo           

Dostopnost