V petek 12. in soboto 13. novembra, smo z učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet tehnika, izvedli kratek tehnični tabor. Udeležilo se ga je štirideset učencev in osem učiteljev.

Najprej so učenci na delavnici pridobili različna tehnična znanja. Nato so pripravili načrt za delo. Z raznimi tehničnimi postopki ter s pomočjo strojev za obdelavo in razrez, so nato učenci ustvarili t. i. hotele za žuželke. Poleg tega so otroci uživali tudi v ustvarjanju jadralnih letal, izrezovanju, oblikovanju in sestavljanju slik iz furnirja ali blaga ter usnja ter drugih zanimivih izdelkov.

Nekaj časa smo namenili tudi znanosti in z učenci pripravili poskuse o tlaku, elektriki, magnetizmu in naboju. Poskusi so nas tako navdušili, da smo kar skakali ob nastalih reakcijah J.

Za dodatno zabavo smo pripravili še razne športne igre, tekmovanje v letenju jadralnih letal ter hitrostnem izdelovanju ladjic iz papirja. 

Z izdelovanjem ladjic iz papirja smo se spomnili žrtev holokavsta in smo zanje izdelovali ladjice iz papirja. Do 9. maja 2022, želimo prispevati k cilju 6 000 000 ladjic za spomin na toliko žrtev (projekt B. Krabonja). Trenutno smo na naši šoli izdelali 5000 ladjic iz starega papirja.

Čestitke učencem za izredno lepe izdelke. Pokazali so veliko motivacije in veselja za praktično delo. Hvala vsem udeleženim učencem za prijetno in zelo poučno druženje, učenje in zabavo.

Zahvala gre tudi učiteljem Tanji Slavec, Alešu Vodopivcu, Tanji Čok, Samanti Sabadin, Nataši Stepančič, Andreji Kmet , Klavdiji Preželj in Tomu Drevenšku, ki so se prostovoljno odločili, da bodo skupaj z otroki ta vikend ustvarjali in krepili ročne spretnosti, delovne navade ter samostojnost za prihodnost mladih.

Zapisal vodja tehničnega tabora Tomo Drevenšek

Dostopnost