Kliknite za ogled več fotografij v galeriji.

Včeraj je na naši šoli potekal polfinalni turnir 56. košarkarskega Superšolarja. Poleg domače ekipe sta na turnirju nastopili še Osnovna šola Ig in Osnovna šola Simona Jenka iz Kranja.

V odlični organizaciji in pred izjemnim občinstvom smo bili priča pravemu košarkarskemu spektaklu. Tekme so potekale na visokem nivoju, kar je z bučnim in fair-play navijanjem potrdilo občinstvo.

Prva tekma je bila med domačimi košarkarji in Osnovno šolo Ig. Naši so nastopili oslabljeni, saj sta zaradi poškodb na klopi ostala stebra igre Patrik Kršić in Aljaž Čotar. Kljub nervoznem začetku so naši strnili svoje vrste in na koncu slavili z 39:36 (11:15, 18:8, 10:13). Po prvi tekmi je sledila uradna otvoritev turnirja. Nastopajoče in občinstvo je nagovoril ravnatelj g. Andrej Mlinar, kateremu je sledila državna himna in druga tekma med OŠ Ig in OŠ S. Jenka. Slednji veljajo za favorite letošnjega prvenstva, saj imajo v svoji vrsti kar dva košarkarja, ki merita v višino dva metra in več . Premoč so pokazali na parketu in slavili z  58:27 (21:12, 21:6, 16:9).

Za animacijo občinstva je za mikrofonom skrbel energični Darjan Savanović, pred tretjo tekmo pa so temperaturo v dvorani pošteno dvignile članice šolske navijaške skupine pod mentorstvom Jane Žerjal, Lee Badžim in Urške Ivanović.

Tretja tekma je bila prava poslastica. Domači košarkarji se niso ustrašili nasprotnika in so kljub poškodbam v ekipi pokazali borbeno in všečno igro. Na koncu so imeli učenci OŠ S. Jenka več športne sreče in so slavili z 51:60 (18:29, 17:16, 16:15).

Na šoli smo zelo ponosni na naše košarkarje, kot tudi na vse ostale športnike, gledalci pa so pričarali izjemno vzdušje in fantastičen športni ambient.

Za našo šolo so nastopili: Patrik Kršić, Aljaž Čotar, Jaka Jagodnik, Svit Bavdek, Bor Bavdek, Gal Kos, Nik Roj, Luka Gladović, Marko Zagorc, Vid Plaznik, Bor Pirih Kerma,  Jakob Antonaz in Peter Muha.

Mentor je bil Sebastjan Mikša, trener ekipe Matija Tepšić.

Dostopnost