Brez superblestečih posameznikov smo Ukmarci sestavili ekipo, katere vsak član je prispeval k velikemu uspehu na državnem prvenstvu slovenskih osnovnih šol v plavanju. Na petek 13. s polno luno je bila Ukmarjeva štafeta v sestavi Tia Mlinar, Lovrenc Cink, Lan Radin in Mija Rihter Medoš 2. v državi.
Prav tako 2. je bila Mija Rihter Medoš v kategoriji kategoriziranih plavalk, tretja pa Tia Mlinar med nekategoriziranimi, ki se je na oder prebila z zgolj stotinko prednosti pred četrtouvrščeno.
V finale 8 najboljših osnovnošolcev v Sloveniji sta se prebila tudi Lan Radin in Lovrenc Cink, a vse do štafet ostala brez odličja. Na štafetnem nastopu so vsi štirje plavalci plavali izjemno, ostali pa smo poskrbeli za najglasnejšo spodbudo s tribun. V cilju smo bili bliže zmagi, kot tretjemu mestu, a plavalci OŠ Vič so bili tokrat premočni. Preostale koprske štafete so se uvrstile na 8. (OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige) in 9. mesto (OŠ Dušana Bordona Semedela).
Vzdušje na 90 let starem Bloudkovem kopališču Ilirija je bilo zelo prijetno in lahko smo ponosni na vse naše odlične predstavnike.

Za ogled prispevka v obliki pdf kliknite tukaj.