Palčica Pomagalčica: "POMAGATI IN DELITI Z NEKOM JE LEPO"

16. 4. 2019

 

V torek, 16. aprila, je ekipa UP budi obiskala 2. d razred  Osnovne šole Antona Ukmarja, da se spozna s Palčico Pomagalčico.

Nekega zimskega jutra je ob otroškem petju zaživela Palčica Pomagalčica, ki je v pogledih učencev začutila misel: »Pomagati in deliti z nekom je lepo!«. Zraven nje so zaživeli tudi škratki, ki imajo v času pouka vlogo učencev. Kdo je ta prijazna oseba, kakšna je njena vizija in vizija humanitarnega društva Palčica Pomagalčica, ki bo kmalu uradno zaživelo, ter kako humanost vidijo njeni škratki, si oglejte v video-prispevku.

Avtorica prispevha: Anja Curk Repič (19.04.2019)

Vir:  https://upbudi.upr.si/si/novice/palcica-pomagalcica-pomagati-in-deliti-z-nekom-je-lepo?fbclid=IwAR2BfmPYc7TjP8Af-5AIMv18kIiaVkhdt4WusfVIRF8o5wPlYKcoO0ghGPg (19. 4. 2019)

<iframe width="560" height="315" src="/" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Rojeni rokerji

8. 3. 2019

Šolski ansambel se je 8. marca udeležil srečanja šolskih ansamblov "ŠANS" 2019 na osnovni šoli Voličina pri Mariboru.Nastopalo je 15 ansamblov iz cele Slovenije. Svoj nastop so učenci odlično opravili in za to dobili priznanje. Čestitamo.

.be">.be

 

Učenci 6.c razreda: To sem jaz

15. 1. 2019

V okviru projekta Pogum je v torek, 15.1. 2019, potekal tehniški dan z naslovom To sem jaz, kjer so učenci 6.c razreda razvijali kompetence podjetnosti, predvsem pa so spoznavali samega sebe preko različnih aktivnostih. Cilj tehniškega dne je bil osveščanje učencev o pomembnosti poznavanja svojih močnih področij in interesov ter prevzemanje odgovornosti za lastne odločitve z namenom, da bodo začeli razmišljati o  prvih korakih na svoji poklicni poti.

 

D'BASKET TV: gostovanje učencev OŠ Antona Ukmarja Koper v Italiji

1. 10. - 5. 10. 2018

 

V projektu DBasket, ki ga financira Evropska Unija, sodelujejo tri države, tri jeziki, tri kulture in tri šole (OŠ Antona Ukmarja Koper, OŠ Veli vrh iz Pulja in Scuola media Romolo Onor iz San Dona di Piave). V Tednu otroka, od 1. do 5. oktobra 2018, je v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji potekala izmenjava učencev. Dejavnosti projekta DBasket v italijanskem mestu San Dona di Piave si lahko ogledate v video posnetku.

 

Otroški pevski zbor na državnem tekmovanju prejel zlato plaketo z odliko!


V torek, 27. 3. 2018, je Otroški pevski zbor Antona Ukmarja Koper pod vodstvom zborovodkinje Ive Dobovičnik na državnem tekmovanju v Zagorju ob Savi dosegel odličen rezultat. S prepričljivim nastopom, ubranim prepletanjem glasov in doživeto interpretacijo je naš otroški pevski zbor prejel zlato plaketo z odliko!

Med vsemi sodelujočimi otroškimi pevskimi zbori smo se uvrstili na tretje mesto v Sloveniji.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in še veliko nadaljnjih pevskih uspehov!

.be">.be.be">

 

Plesno presenečenje za mamice!

8. 3. 2018

 

Učenke plesnih skupin so pripravile 'plesno voščilo' za 8 marec vsem mamicam, babicam in učiteljicam! Ob dnevu žena čestitamo in želimo vse dobro!

.be">.be

.be">.be

 

Poizkus o kislosti in bazičnosti raztopin

14. 11. 2017

 

Naši učenci so se s poskusom Kislost in bazičnost raztopin, ki jih imamo doma, uvrstili na državno tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovnošolce. S svojim prispevkom smo pripomogli k spodbujanju mladih k razvijanju raziskovalnega duha. Iskrene čestitke Roži Bajec, Marku Djuraševiču, Gregorju Petriču in Špeli Puhov. Mentorja Anja Cijan in Tomo Drevenšek.

.be">.be.be">

 

Raziskovalni tabor Civilizacija na sledi znanosti

2. in 3. 11. 2017

 

Med jesenskimi počitnicami, 2. in 3. novembra 2017, so se nekateri učenci OŠ Antona Ukmarja Koper udeležili raziskovalnega tabora na šoli, kjer so pod vodstvom učiteljev Toma Drevenška, Tadeje Burić, Sandre Mihalič ter gostov Saša Saftića in Dejana Čegovnika dobili vpogled v novinarsko delo, spoznali so spletne nevarnosti, kamero, montažo in se preizkusili v ročnih spretnostih – izdelali so solarno kolo, sestavljali robotke, druženje pa je vključevalo tudi zabavo in športne aktivnosti. Šlo je za primer dobre prakse medpredmetnega povezovanja, razvijanja različnih kompetenc in krepitve bralne in matematične pismenosti. V vse to smo uvajali formativno spremljanje, učenci so namreč delali samostojno, učitelji smo le spremljali njihov napredek.

Zapisala: Tadeja Burič

.be">.be.be">

 

Učenci interesne dejavnosti Balet in Jazz na festivalu Medgeneracijski oder v Ljubljani

28. 9. 2017

Naši učenci interesne dejavnosti Balet in Jazz so se na festivalu Medgeneracijski oder v Ljubljani, 28. 9. 2017 predstavili s krajšim programom. Festival je bil namenjen povezovanju med otroci in starejšimi. Ob nastopu so otroci bili zelo uspešni in, seveda, izjemno uživali.


.be">.be

 

Predstavitev športnega programa na OŠ Antona Ukmarja Koper

14. 6. 2017

 

Vabimo, da si ogledate predstavitev športnega programa, ki ga izvajamo na naši šoli.

 

Darilo devetošolcev razrednikom na valeti 2016/2017

14. 6. 2017

 

Vabimo, da si ogledate zabaven videoposnetek o treh razrednikih devetošolcev, ki je bil predvajan na valeti 14. junja 2017.

 

Tekmovanje za zlato kuhalnico

10. 5. 2017

 

Včeraj, v sredo 10. maja 2017 se je 6 osnovnošolskih ekip pomerilo v pripravi kranjske klobase v glavni jedi in pripravo kuhanih sirovih štrukljev. Tekmovanje je potekalo na Srednji gostinski in turistični šoli v Izoli. Kuharsko ekipo naše šole so sestavljali Gregor Petrič, Jakob Sardoč in Mark Djurašević. Pripravi so ocvrto kranjsko klobaso s koruznimi kosmiči s pirejem rdečega zelja in jabolka ter hrenovo omako. Za desert so skuhali skutine štruklje iz vlečenega testa. Za izredno timsko deli in ponujeno jed so prejeli največje število točk, dosegli srebrno priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v oktobru 2017 v Kranjski gori.

Potegovali se bodo za zlato kuhalnico.

Čestitamo in želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju

Mentor: Tatjana Radivojević

.be">.be

 

Zaključna prireditev projekta Otroci v Pregari

7. 4. 2017

 V petek, 7. 4. 2017, je ob 18. uri v Kulturnem domu Pregara potekala zaključnega prireditev projekta "Otroci v Pregari", kjer so otroci naše šole s pomočjo pogovorov z domačini, anketiranja in likovne umetnosti odkrivali značilnosti istrske vasi Pregara. V okviru projekta smo izdali tudi zbornik, ki so ga domačini Pregare dobili brezplačno. Na zelo dobro obiskani prireditvi so nastopili mešani pevski zbor naše šole, vokalna skupina Ukmarjetje prav tako iz naše šole in trio Žvejerin, ki so ga sestavljali trije naši učitelji (Boštjan, Iva in Taljub). Za zaključek je nastopil še pevski zbor Kantadore iz Pregare. Zelo lep večer smo zaključili s pogovorom in pogostitvijo.

 

.be">.be

 

Rast inovacijskega projekta "Mala Kitara"

20. 9. 2016

 

Kot je bilo rečeno že v predhodnem šolskem letu(2014/15), so letos (2015/16) nekateri člani aktivno sodelovali kot pravi asistenti mentorja in to ne samo pri dnevu odprtih vrat šole »Popoldan na Ukmarja« ampak med samim procesom poučevanja učencev začetnikov. V prihodnje (2016/2017) bi raziskovali koncept zbliževanja kot oblike sodelovanja. Poglejte si nekaj utrinkov z zaključnega nastopa in dneva odprtih vrat šole tukaj…

 

 

Interesna dejavnost Ples (mentorica: Lena Vales)

1. 9. 2015 - 18. 12. 2015

 

 Tudi plesna dejavnost ima pomembno vlogo na naši šoli.

 

Otroški pevski zbor OŠ Antona Ukmarja Koper prejel zlato plaketo

20. 5. 2015

 

V sredo 20. maja 2015, se je Otroški pevski zbor Osnovne šole Antona Ukmarja Koper (3. - 6. razred) pod vodstvom Ive Dobovičnik prvič udeležili regijskega tekmovanja v Novi Gorici. S prepričljivim nasopom, ubranimi glasovi in interpretacijo so dosegli odlično zlato plaketo. Njihova zborovodkinja Iva Dobovičnik je prejela tudi posebno nagrado za najboljšo zborovodjo debitanta tekmovanja. Nastopajočim iskreno čestitamo in se veselimo skupaj z njimi.

 

.

Projekt Popestrimo šolo 2014-2015

6. 5. 2015

 

Osnovna šola Antona Ukmarja Koper sodeluje v programu POPESTRIMO ŠOLO, ki ga  delno financira Evropska unija (iz Evropskega socialnega sklada) in država. Program zajema aktivnosti, ki prispevajo k višjemu standardu vzgojno-izobraževalnega dela v osnovni šoli, niso del rednega izobraževalnega programa in niso financirane iz javnih sredstev.Dejavnosti so namenjene zlasti otrokom z učnimi težavami, s posebnimi nadarjenostmi in otrokom iz ranljivih skupin, ter razvijanju prostočasnih dejavnosti v okoljih, kjer je ponudba takšnih dejavnosti majhna.