Šolski posnetki

D’BASKET TV: gostovanje učencev OŠ Antona Ukmarja Koper v Italiji 

1. 10. – 5. 10. 2018

V projektu DBasket, ki ga financira Evropska Unija, sodelujejo tri države, tri jeziki, tri kulture in tri šole (OŠ Antona Ukmarja Koper, OŠ Veli vrh iz Pulja in Scuola media Romolo Onor iz San Dona di Piave). V Tednu otroka, od 1. do 5. oktobra 2018, je v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji potekala izmenjava učencev. Dejavnosti projekta DBasket v italijanskem mestu San Dona di Piave si lahko ogledate v video posnetku.

 

Otroški pevski zbor na državnem tekmovanju prejel zlato plaketo z odliko!

27. 3. 2018
V torek, 27. 3. 2018, je Otroški pevski zbor Antona Ukmarja Koper pod vodstvom zborovodkinje Ive Dobovičnik na državnem tekmovanju v Zagorju ob Savi dosegel odličen rezultat. S prepričljivim nastopom, ubranim prepletanjem glasov in doživeto interpretacijo je naš otroški pevski zbor prejel zlato plaketo z odliko!

Med vsemi sodelujočimi otroškimi pevskimi zbori smo se uvrstili na tretje mesto v Sloveniji.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in še veliko nadaljnjih pevskih uspehov!

Plesno presenečenje za mamice!

8. 3. 2018

Učenke plesnih skupin so pripravile ‘plesno voščilo’ za 8 marec vsem mamicam, babicam in učiteljicam! Ob dnevu žena čestitamo in želimo vse dobro!

VIDEOPOSNETEK

 

 

Poizkus o kislosti in bazičnosti raztopin

14. 11. 2017

Naši učenci so se s poskusom Kislost in bazičnost raztopin, ki jih imamo doma, uvrstili na državno tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovnošolce. S svojim prispevkom smo pripomogli k spodbujanju mladih k razvijanju raziskovalnega duha. Iskrene čestitke Roži Bajec, Marku Djuraševiču, Gregorju Petriču in Špeli Puhov. Mentorja Anja Cijan in Tomo Drevenšek.

 

Raziskovalni tabor Civilizacija na sledi znanosti

2. in 3. 11. 2017

Med jesenskimi počitnicami, 2. in 3. novembra 2017, so se nekateri učenci OŠ Antona Ukmarja Koper udeležili raziskovalnega tabora na šoli, kjer so pod vodstvom učiteljev Toma Drevenška, Tadeje Burić, Sandre Mihalič ter gostov Saša Saftića in Dejana Čegovnika dobili vpogled v novinarsko delo, spoznali so spletne nevarnosti, kamero, montažo in se preizkusili v ročnih spretnostih – izdelali so solarno kolo, sestavljali robotke, druženje pa je vključevalo tudi zabavo in športne aktivnosti. Šlo je za primer dobre prakse medpredmetnega povezovanja, razvijanja različnih kompetenc in krepitve bralne in matematične pismenosti. V vse to smo uvajali formativno spremljanje, učenci so namreč delali samostojno, učitelji smo le spremljali njihov napredek.

Zapisala: Tadeja Burič

 

Učenci interesne dejavnosti Balet in Jazz na festivalu Medgeneracijski oder v Ljubljani

28. 9. 2017

Naši učenci interesne dejavnosti Balet in Jazz so se na festivalu Medgeneracijski oder v Ljubljani, 28. 9. 2017 predstavili s krajšim programom. Festival je bil namenjen povezovanju med otroci in starejšimi. Ob nastopu so otroci bili zelo uspešni in, seveda, izjemno uživali.

 

Predstavitev športnega programa na OŠ Antona Ukmarja Koper

14. 6. 2017

Vabimo, da si ogledate predstavitev športnega programa, ki ga izvajamo na naši šoli.

 

Darilo devetošolcev razrednikom na valeti 2016/2017

14. 6. 2017

Vabimo, da si ogledate zabaven videoposnetek o treh razrednikih devetošolcev, ki je bil predvajan na valeti 14. junja 2017.

Videoposnetek

Tekmovanje za zlato kuhalnico

10. 5. 2017

Včeraj, v sredo 10. maja 2017 se je 6 osnovnošolskih ekip pomerilo v pripravi kranjske klobase v glavni jedi in pripravo kuhanih sirovih štrukljev. Tekmovanje je potekalo na Srednji gostinski in turistični šoli v Izoli. Kuharsko ekipo naše šole so sestavljali Gregor Petrič, Jakob Sardoč in Mark Djurašević. Pripravi so ocvrto kranjsko klobaso s koruznimi kosmiči s pirejem rdečega zelja in jabolka ter hrenovo omako. Za desert so skuhali skutine štruklje iz vlečenega testa. Za izredno timsko deli in ponujeno jed so prejeli največje število točk, dosegli srebrno priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v oktobru 2017 v Kranjski gori.

Potegovali se bodo za zlato kuhalnico.

Čestitamo in želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju

Mentor: Tatjana Radivojević

Videoposnetek

Zaključna prireditev projekta Otroci v Pregari

7. 4. 2017

V petek, 7. 4. 2017, je ob 18. uri v Kulturnem domu Pregara potekala zaključnega prireditev projekta “Otroci v Pregari”, kjer so otroci naše šole s pomočjo pogovorov z domačini, anketiranja in likovne umetnosti odkrivali značilnosti istrske vasi Pregara. V okviru projekta smo izdali tudi zbornik, ki so ga domačini Pregare dobili brezplačno. Na zelo dobro obiskani prireditvi so nastopili mešani pevski zbor naše šole, vokalna skupina Ukmarjetje prav tako iz naše šole in trio Žvejerin, ki so ga sestavljali trije naši učitelji (Boštjan, Iva in Taljub). Za zaključek je nastopil še pevski zbor Kantadore iz Pregare. Zelo lep večer smo zaključili s pogovorom in pogostitvijo.

 

Rast inovacijskega projekta “Mala Kitara”

20. 9. 2016

Kot je bilo rečeno že v predhodnem šolskem letu(2014/15), so letos (2015/16) nekateri člani aktivno sodelovali kot pravi asistenti mentorja in to ne samo pri dnevu odprtih vrat šole »Popoldan na Ukmarja« ampak med samim procesom poučevanja učencev začetnikov. V prihodnje (2016/2017) bi raziskovali koncept zbliževanja kot oblike sodelovanja. Poglejte si nekaj utrinkov z zaključnega nastopa in dneva odprtih vrat šole tukaj…

Videoposnetek

 

 

Dostopnost