V četrtek, 19. septembra 2024, se je v Centru športov na mivki v Kopru odvijalo področno tekmovanje v odbojki na mivki za starejše učence in učenke. Našo šolo so zastopali: Veron Vugrinec, Roko Nabernik, Liam Peter Bordner, Matej Kocevski, Aljoša Korošec, Adrian Šuštar, Sara Šmitran, Liana Pletikos Argenti, Nola Grbas, Maja Štendler in Kiara Halilović.

V moški konkurenci se je za naslov prvaka potegovalo 6 ekip. Med njimi so uspešno nastopali tudi naši učenci, ki so zmagali na vseh tekmah. Najprej so brez težav premagali nasprotnike v skupinskem delu nato še v polfinalu. Šele finalni dvoboj proti OŠ Marezige je prinesel nekaj drame in napetosti v končnici zadnjih nizov, a so naši učenci znali ohraniti zbranost in tekmovanje zaključili kot zmagovalci ter zasedli zasluženo 1. mesto. V ženski konkurenci je bilo prijavljenih 11 ekip. Naša dekleta so se kljub porazu proti ekipi iz Ankarana prebila v četrtfinale, kjer so morale priznati premoč ekipi OŠ Prade in tako zaključile tekmovanje na 5.-8. mestu.

Vsem tekmovalcem čestitamo za sodelovanje, fantom pa še posebej za uspešno uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva. Mentorica Ana Kocjančič

Dostopnost